onsdag 1 december 2010

Julmattematik



Huuj, nu tog det länge. skämmes på mig!
Antar att det är juletider, valpgalningtider, sluträkningstider, skitryggstider, discoplanering och en hel del massa annat också.
Men inget får ju hindra mig från detta ;)
Dagen idag har ägnats åt bla, julkalenderklappsinslagning, hela 54 paket, små, ack så viktiga.
Varför 54? jo, en liten tjej har vi 24 dar, en större 18 och en kille 12 av dec dagar.
Så knippel å knåp, vi är ALLTID i sista stund, kvällen innan...måste vänta till alla sover..och vet ni huuuur länge det tar? tänk hur många tejpbitar det blir, snören på alla ska det ju va och siffror.
Min mor har stickat kalenderstrumpor till alla barnbarn, dvs 6 st. 6 gånger 24...144 st!!! fina strumpor, ALLA olika. Men nu skändade vi, strumporna packades inte upp i år, det tar alltid flera timmar extra, vems är vems?, var är 5:an? å Dennis 7:a saknas...här är 4 st 23:or osv. Gud, vad jag skäms egentligen, men det är bara en strumppaus, OM vi skäms för mkt, så sätter vi upp dem en natt i halvtid ;). Fick inspiration av Jannices fina adventsljus, så jag satte ihop en egen variant, (hade dock för lite mossa, fyller på så småningom) så smart med bjässeljus å siffror, håller heeela vägen fram och man behöver inte snåla på lågan :).
Puss å gonatt!
Be right back, men imorrn istället.

1 kommentar:

Anonym sa...

LOL! Vi gjorde också våran egen då jag inte hann ner i källaren att rota fram julgrejejrna. Fotar och lägegr på min blogg sen kan du checka :D Puss