måndag 14 september 2015

Söndag färg å litte Jesus

Vaknade och kände direkt att jag kan kliva upp ordentligt idag. Vannessa messade och frågade om jag ville följa dom till kyrkan. Och visst, jag har känt att jag behöver det, särskilt nu, men ville vänta tills den värsta chocken lagt sig, var rädd att bryta ihop där. Det får man ju göra och kanske där är ett bra ställe men jag känner mig inte hemma där än.
Nåja, fick övertala Vilda att följa och jag har ju eg den överenskommelsen med mig själv att barnen inte ska tvingas dit, men vet att hon gillar att sjunga och det är mycket ösig musik å sång. Så tror hon var lite lat och inte orkade duscha ;) nåväl hon följde. Under predikan så pratade han om hur personer (precis som jag) inte riktigt kan säga att Gud är kärlek men inte tro på allt i Bibeln, det är som att välja sig själv istället för "Guds ord" sin egen version. Här backade jag lite inuti, började med att fundera om han menar att jag tror "fel"? För jag tolkar det som att Bibeln är skriven av människan och inte Guds hand. Och ni vet hur vi kan tolka varandra, läsa mellan rader, lägga till och plocka bort. Försköna, och stoppa in lite egna åsikter. Men även undanhålla det du inte instämmer med. Så tolkar jag det, mycket är bra men all skrämselpropaganda och pekfingrar om vem du ska älska det lyssnar jag inte på, det är inte min Gud som sagt så. Jag sitter också och oroar mig om ngn säger till Vilda där hon sitter i söndagsskolan att en man med en man el kvinna som lever med kvinna gör det mot Guds vilja. Bokstavligen skulle jag gå in och ta ut henne direkt. Jag har upplevt den här kyrkan som väldigt modern och öppen, men måste kolla upp om detta skulle kunna hända. 

Nåja jag simmade igen idag, solade nu en timme medan jag bloggar. Vilda och jag har batikat igår och jag sköljde det och vi hängde upp. Ser fint ut, nu kan jag skicka mammas tröjor till henne :). Hon har fått sin lägenhet och möblerat så det ser ut som hennes hem. Jag är så glad för det! Kram på er

6 kommentarer:

Anonym sa...

Å va fint batikat! Hur fixerar ni? Jag har ännu inte vågat fixera våra ��
Skönt me en "vanligpiggdag"
Kraaaam!
/lie

Lizz sa...

Vi ska stryka dom innan tvätt, hoppas det blir rätt Linda ❤️

Anonym sa...

Aha :)
Å va bra att mamma fått sig ett eget hem nu❤️

/lie

Anonym sa...

Förresten äre salt i tvätten då?
/lie

Mary Sane sa...

Tycker att du har otroligt kloka tankar. Dels inställningen att inte pracka på annan din övertygelse (och det kan verkligen vara lättare sagt än gjort, vet jag av egen erfarenhet) och dels att du vågar tänka kritiskt och är medveten om att Bibeln är skriven av människor och därför kan innehålla "flaws". Är ju inte direkt poppis att ifrågasätta Bibeln inom kristendomen, men jag tror att det är nödvändigt att ha ett kritiskt tänkande om man inte vill hamna i nån slags masspsykos (gäller alla religioner, organisationer, politiska grupperingar, osv.) Hoppas du hittar någon församling som passar dig. För övrigt: helt underbara batiktröjor. Kram på dig!

Helena sa...

Kram <3