torsdag 3 september 2015

Förbereder

Inser att jag verkligen kommer ligga och gråta länge när jag först rakat håret men ännu mer sen när det inte är ett fjun kvar. Håller på att ojja mig till Tomas, jag kommer va såå fuuuul! för endel går upp i vikt, endel får utslag på benen, men oxå i ansiktet osv..nu är ju biverkningarna så olika på alla, men överviktig blank skalle och inga fransar eller bryn....Det låter inte roligt, jag som är så fruktansvärt utseedefixerad, eller fixerad, men det är otroligt viktigt, alltid varit för mig.
Surfar runt på peruker och det finns de som är helt gaaalna, skitfula och hittar även väldigt naturliga, kostar ju oxå därefter. Upp till 10000 om man vill ha en tipptopp, och visst skulle jag vilja ha det..

Fransar? finns ju lösfransar om man ska ut och vara fin bland folk, här hemma kan jag ju ligga ful under täcket.

En ganska bra grej var att jag hade hittat en här i Beverly Hills innan allt det här hände som är svinduktig på att tatuera bryn, alltså kosmetiskt, inte vanligt tatuerande. Jag bokade en tid i November då...när jag inte visste det här. För mina bryn har jag tänkt alltid att dom vill jag ha perfekta, jag har målat dom väldigt mörka ALLTID sen jag var 14. Och nu är mina bryn lite glepiga och sisådär knepiga, det är väl åldern. Ska dom nu helt bort? vilken tur att man kan göra nya och att jag ändå hade tänkt det. Ska se om jag kommer mig iväg på ngn perukshop eller om jag beställer, men man hade ju velat prova.

4 kommentarer:

Mary Sane sa...

Förstår att det måste vara tufft att försöka förbereda sig för allt detta. Det är mycket att ta in - som om själva cancern inte var tillräckligt jobbig i sig själv. Men fint ändå att du hade bokat ögonbrynstatueringen! Då har du nånting som kanske kan peppa dig och som du kan se fram emot. Jag tror att det är viktigt att göra allt som man mår minsta lilla bättre av, vare sig det handlar om att lukta på blommor varje dag eller måla läpparna knallrosa trots att man bara orkar ligga på soffan.

Tyvärr måste man ibland ta mediciner eller genomgå behandlingar som förändrar ens utseende, och det ÄR verkligen inte roligt. MEN den perioden kommer inte att vara för evigt, utan är förhoppningsvis väldigt kort i förhållande till hur långt ditt liv kommer att bli. <3 Sedan vill jag tipsa om de små sakerna, tex att måla naglarna (gå på salong om du har råd och möjlighet). Även om kroppen skulle förändras till något du själv tycker är sämre så har du iaf fina naglar att vara stolt över. :) (Sen tycker jag så klart att du har all anledning att vara stolt över dig själv och din kropp oavsett hur du ser ut)

Anonym sa...

Så kloka ord från jannike❤️
Å kom ihåg Lisa att ditt vackra från insidan kommer lysa igenom ❤️
Puss å kram
/lie

Mary Sane sa...

Och just ja, glömde skriva om ögonfransarna! Fördelen med att ha ögonfransar (förutom den rent estetiska delen) är att de hindrar skräp från att komma in i ögonen (ja ibland kommer det ju in skräp ändå så klart, men på det stora hela!). OM du tappar ögonfransarna kan det kanske funka med någon bra sorts lösögonfransar som de sätter fast på salong. Vanliga partyögonfransar är supercoolt men jag tänkte att det borde finnas någon sort som du kan ha dygnet runt (mer naturliga alltså). Kan också vara klokt att köpa en flaska med ögonskölj (finns på apoteket) eller göra egen koksaltlösning så du kan skölja ur ögonen emellanåt. En bra sorts ögondroppar kan också vara smart - då kan du alltid ha en förpackning i handväskan eftersom den tar så liten plats. Jag brukar använda systane ultra men smaken är som baken och det finns säkert HUNDRA olika sorter som kan tänkas passa. Kram!

Lizz sa...

å tack för tipsen! Jag har ju provat sånna fransar, tycker dom kan tryckas till i konstiga riktningar när man sover bara, hehe. men det kanske finns mjukare sort. Och dom har ju faktiskt en funktion oxå som du säger. Ja herregud, vad man ska gå igenom. Tack att du tänker på mig och ger pepp och tips, kram!