onsdag 15 september 2010

Stockholm...inte störst hjärta


Jag var ju i sthlm igår.... Småsmög omkring på stan, hade lovat mig själv att INTE gå in på andra butiker än billiga HM och möjligtvis Zara, bara då i syfte att kika på Vilda-kläder.
Det gick ganska bra, förutom att jag alltid slås av hur ofantligt otrevliga dom flesta Stockholmsexpediter är, jag veet att vi i Luleå blir kallade "lill-stockholm", och det är inte för att vi har en rätt bra stad med nu för tiden, ganska bra kulturellt och handelsutbud, utan för att vi generellt är så dryga... jämfört med våra grannar.
Zara måste ha det som krav att ha så arroganta och uppnästa anställda som det bara möljigt går. Det har varit så i flera år, man får knappt en snabb blick, några suckar och dom är ofta fler som hellre står och prata med varandra och mungiporna är som streck.
Ingen är speciellt snabb på att bjuda på ett leende... man känner sig inte välkommen, gillas inte, även om jag tycker stan är vacker.
Jag gillar Pitebor, hur i hela friden kunde dom bli så underbara och inte vi? Vad beror det på? Nästan så att jag skulle kunna bo där bara därför.
Och Amerikaner, generellt, underbara, man blir varm innifrån själen och ut, för det är villkorslös glädje och hjälpsamma, intresserade människor.
Miami, L-a, NY, överallt ;). jag veet att det inte är överallt och jag veet att det kan kanske vara påklistrat men hellre det än surhimla pissmänniskor. Och hur svårt är det?

4 kommentarer:

Josefin sa...

Håller med allt av det ovanstående om både Sthlm, Pite, USA och Lule!

Anonym sa...

haha mjaaaa, kan ju INTE hålla med riktigt. The States kan jag dessutom inte uttala mig om ÄN men vad jag fått höra stämmer det väldigt gott det du skriver. Nästa gång du går på Snork-zara SÄG ÅT personalen med orden: Vad otrevlig du är - jag får nog ta och ringa din chef. Säg det när du går därifrån med påsen i hand. Kommer garanterat göra susen. Jag träffar ju uteslutet 90% trevliga Stockholmare därav Icket medhåll. De som är otrevliga här är klicheaktigt nog de mest Osäkra. SYND OM DOM- och oftast är det dom som flyttat hit från utomsocknes och tränat bort sin dialekt- pinsamt! Och tänk nästa gång att det är ju skitsamma egentligen - det är ju inte dom som får dina pengar utan koncernen samt att de faktiskt betjänar dig aka TJÄNAR DIG AKA TJÄNARE elelr som vi sa förr: trääääl!! He he :) annars maila ledningen! Man ska freda sig! Puss!

Anonym sa...

Men vad gör du egentligen på Zara...?? Där finns väl ändå inget fint....

Lizz sa...

klar det finns fint!! snyggaste barnkläderna på svensk marknad!