måndag 16 november 2015

Hade ändå tänkt ;)


Dolly Parton är 69 år, snygg som tusan om man frågar mig.. Jo, jag vet,hon ser inte "naturlig" ut.. Återkommer till det. 

Jag har alltid sagt (när jag var mycket yngre, nu är jag ju nästan äldre) att jag skulle komma att se ut som Peggy Bundy som "gammal".. Hon är inte "fixad" men en färgstark personlighet och jag tyckte lixom, hellre det. Passar mig :).

Jag har många gånger varit i samma diskussion med mamma, om att plastikoperera sig eller fixa med botox, fillers osv. Även om tatueringar och piercings. Det sista vande jag tillslut henne vid, även min pappa som skojade på mitt bröllop om att man skulle göra en lampskärm av mig när jag går bort :).
Ofta frågade mamma, när jag tyckte det var upp till var och en och att jag själv kommer göra det, om jag tyckte det var ngt fel på henne eller alla andra äldre som var "levande" vackra, med mer rynkor som visade att man levt, skrattat och gråtit.
De kommentarerna hör jag ofta om man pratar om detta. Såklart INTE! På samma sätt som allt annat som andra väljer i sitt liv, hur de ska leva sitt liv, äta, vem de älskar osv.. Så tycker ju jag inte illa om det för att jag gör annorlunda. Jag har bara min egna kropp och den ska jag få laborera med hur jag vill. Muskler el inte, långt el kort hår, tatuerad el inte osv.. Och därtill hör även om jag vill lägga mig under en kniv för det el inte.
Vi såg en dokumentär om Joan Rivers jag och mamma i somras, hon dog 81 år gammal och vi fick se om hennes liv och karriär. Nu rynkade mamma på näsan å sa huvva till hur hon såg ut (mamma e mer som ett barn nu, så det kommer visserligen grodor ibland) Jag drog visan igen om att vi inte ska bry oss i det, inte påpeka el säga ngt om det, se henne som människa bara. Sen såg jag såklart att hon var lika mycket som Michael.. Tänkte och slog ihop ett å ett. Jag har alltid tyckt Michael är bland det vackraste jag vet, kanske också för att han var ett fenomen. Sen var ju Joan 81(!) å yes, för min egen del ser jag gärna ut typ som henne när jag är 81. Jag är fascinerad av hela grejen, som man kan vara om trädgårdsarbete, modellbyggen och travhästar. Jag tycker om att se program om detta och har lusläst Plastikkirurgi boken av Per Hedén. Vad jag sen väljer att trixa med för att trivas i mitt tempel är upp till mig, jag har ju dekorerat nästan all hud med färg och är på god väg ;). 

Vadan detta nu då?
Jo, sista bilden är på Frankensteins monster och det ser jag mig själv som efter detta. Till våren kommer jag vara racklig och medtagen. Jag kommer ha stora ärr och vara ihoplappad efter de tagit det som var ett måste. Jag vill nog inte ha en urholkad bröstkorg, på mig alltså. Jag ska fixa vidare, rusta upp och snickra på mitt tempel. Freak el inte, sån är jag och jag vill strunta i om andra rynkar på näsan åt vad jag väljer. Jag vill även skicka iväg mig själv till Indien på Yoga retreat. Sen lägger jag nog till mig till ligan av Joan, Dolly å de andra knasiga ståltanterna, det passar mig.


6 kommentarer:

Lövet sa...

(när jag var mycket yngre, nu är jag ju nästan äldre) haha Vi är ju 40 :-o tiden går fort. Jag tycker man ska göra vad man vill med sin egna kropp så länge man inte skadar sig själv medvetet. Så länge man har mål och medel att göra nå som känns bra för en själv så säger jag bara. Go for it!! Det snöar nu förresten i Lulä :-) / Ha det bäst

Mary Sane sa...

Härligt inlägg, tycker jag! :)

sofia stenman sa...

Klart att ingen vill ha en urholkad bröstkorg. Ingen i världen skulle tycka att du gjorde fel. Tvärtom! Tycker att alla kvinnor ska få ha sin rätt att känna sig kvinnlig! Du är iaf trots denna hemska sjukdom lika vacker som innan. Och de kommer du fortsätta vara sen också med eller utan plast kirurgi. Ingen kan säga år dig vad du ska göra. Jag förstår dig även om jag kan tycka att denna teknik med läppar och kinder kan se rent för jävligt ut. Som tex dom i Hollywood fruar hon den där åsa. De ser ju sjukt ut enligt mig och inte snyggt ut alls nån stans. Men som sagt ingen kommer klandra dig, men du om någon behöver verkligen inte. Och yoga i Indien låter som en bra plan :) Kram :)

Lizz sa...

He, he, nä jag inte skulle vilja ha som Åsa och jag skulle nog mer bevara det jag har/har haft..är inte bekväm med att förändras så mycket. Sen menar jag bara att det låter så hemskt att påpeka andras utseende, även bakom ryggen, trots jag inte kan dela smaken med alla, får hålla det inom mig lixom, och tänka på hur (o)viktigt det är :/

Helena sa...

Ja tänk hur man kan göra med sin kropp, modellera om den, mindre, större...här och där, kan man fylla och skupterara...inte långt från konstvärlswn minsann..man kan göra som man vill, hur man vill och när man vill...sen får man tycka och känna som man vill....sexigt, eller bara tantigt...du är så frän som du är och du är så vacker både på in och utsidan..sen kan man ju fantisera lite hit och dit...roliga disskussioner med din mamma ..hahah...jaja...det är så roligt att ha samtal om just kändisar..de lever ett mycket annorlunda liv och nog har man tänkt på hur de skulle kunna vara att vara som;( i mitt fall)Madonna (gammal som gatan), och hennes ingrepp....hennes leverna...göra som man vill, ingen brist på pengar, hon lever sunt...(vad jag vet) mediterar och yogar...men du vet..hin ser så ung ut...så viril, undra hur hon ser ut som 80 åring....helt oviktiga saker..men roligt att vila tankarna på....Åk till indien, yoga, äta gott, njut av livet...du vackra naturliga kvinna...satt idag förresten å såg på gamla jul-fest bilder på skolan...alltså...den där peruken...afrokrullet...blonda afrokrullet...du den var läcker den....kram fina du <3

sofia stenman sa...

Förstår hur du tänker såklart :) okej de låter lugnande att du behåller dem som dem är ;) man får ju tycka fritt men jag förstår din tanke där. Men ingen i mitt tycke skulle ha rätt att klandra dig! Iaf som sagt. Man gör alltid som man själv vill. Om folk snackar handlar de väl mest om avundsjuka. Tycker iaf också att Dolly Parton ser jätte bra ut. Hon är lite "lagomt överdriven" ser ju inte ut som ngt plastik offer haha. Kram!