måndag 30 november 2015

1:a advent

Inne hela dan.. Skönt att inte se gräs och palmer faktiskt, VILL så gärna ha pirr och julmys i magen. Poppade julmusik, mycket viktigt! Jag och Vilda byggde och dekorerade pepparkakshuset, snyggast någonsin i år. Visar helbild sen då vi kan sätta det i ordning på bricka, inatt ska det få torka ordentligt. Visst kommer ni ihåg mitt bästa deg och byggetips som jag bloggade om för 2 år sen (el 3)? ;)
Ju mer desto bättre körde vi på iaf, som alltid, hehe. Pyntat vidare, Anton och Tomas började med utsidan, vi har lite kvar. Jag gjorde inne. Tänker under tiden, har jag några "regler" kring jul? Min mamma sa några, en del har jag typ anammat, andra luckras upp för varje år och några har jag helt strukit och bryter jämt. Mamma sa (när jag var liten, sen ändrade hon oxå)  pynta från 1:a advent, lussebullar från lucia å framåt, inte stjärna OCH stake i samma fönster, julgranen inne kläds dagen innan julafton (tas bort 20:dag knut). Jag pyntar en vecka innan advent nu, lussebullar har jag ingen regel på, men inte stjärna å stake i samma även om jag är overkill annars. Julgranen? Vill eg dagen innan men dels har jag inte tid för paketen är oinslagna och sen är december kortare och kortare för varje år (!?) så det brukar iaf bli senast en vecka innan. Fast jag är emot regler, man ska göra precis som man vill, pynta i sept så slipper det vara så mörkt ;). 
Vi jammade till Boney M:s julsånger, tände första ljuset och åt jul-tacos :)4 kommentarer:

Unknown sa...

Så mysigt!!! Saknar jul hos er ❤️❤️❤️
Puss och kram! /J

Helena sa...

Kommer mycket i väl ihåg alla pepparkakshus som du gjort på skolan i alla fall...på bazaren,,,,du är en ide sprat utan dess like...tänker på dig och hur du brukar delta med hela dig när det gäller....här är det stressigt värre...julbazarfix....donar nu varje dag inför denna marknad...sälja, visa och marknadsföra...tufft att vara konsthantervare på en högre nivå...försöker hinna med...få med så mycket av de tekniker man kan...men till slut så måste man bara bestämma att nu är det "good inuf"....nu räcker det...du är bra och det räcker....kram fina Lisa...saknar dig här <3

sofia stenman sa...

Så mysigt!! Önskar en dag då man äger hus och kan göra allt de där :) inte lika kul i en lägenhet eller ännu mindre en camping stuga som jag nu bor i haha.

Lizz sa...

Helena, jag har sett bilder nu på FB och önskar såklart att jag kunde vara med, det vill man hela livet. Älskar julmarknader, att pyssla och stressa inför det, ladda telefonen med 100 jul låtar och köra hela helgen. Saknar dig och er, kram till er alla!