fredag 29 april 2016

Snax

Bloggar inte så mycket, för det händer inte så mycket nu ;)
Vi går mest och väntar.  Till helgen har Vilda (och även vi) varit utan socker i 4 veckor. Hon var peppad på det själv, så inget tvång från våran sida.
Hennes mål var först 4 v, sen bara lördagar efter det. Såklart är hon påverkad av vårat snack om hur socker är dåligt, det är lite oundvikligt. Jag vill heller inte att hon ska bli "besatt" av det, men önskar det blir naturligt att äta godis, glass osv på lördagar, men inte annars.
Här i LA är det svårt att hitta blandgodis, det är en sort i varje påse. Vi har hållit oss till en, dom är oftast stora, men då blir man ganska less efter halva så den hamnar i skåpet. Till slut är hela skåpet fullt av halvfulla och lördagarna fylls med ganska mycket istället.
Hon får frukost varje dag i skolan och har rätt till lunchen. Jag skickar med varje dag och försöker hålla den bra. I början föll jag i snacks-fällan som finns här, det erbjuds en massa snacks på affären för att ta mellan måltider, är det inte massor av socker i dom så är det dolt. Sen är dessa frukostar heldåliga, muffins, färgglada flingor, french toast i kanel och socker, bullar osv, även burrito ibland men det gillas inte. Så dealen var att äta hemma och istället ta frukten och mjölken på skolan som erbjuds. Vi alla märker skillnaden, man är inte lika sugen hela tiden på att ta ngt, spec efter middagen. Jag kan ha sug, men då på frukt å morötter tex.
Här är ju socker i precis allt, tom bröd, ALLA, även fullkorn. Längtar så efter att kunna köpa bröd, yoghurt, sylt, pålägg (sprutas i socker i skinkan här) sallader, osv hemma i Sverige.
Vi har kunnat trixa för att ändå få i oss föda :D.
På Lördag har Vilda en heldag på gallerian, sen åka till stället i Pasadena vi har hittat med blandgodis. Det blir med pappa, för jag behöver vara hemma och ta ut katter och hundar för visningen, städa innan osv. Sen på kvällen ska vi mysa och se ET på Netflix.
Inga kommentarer: