söndag 11 september 2011

Etik, moral...snyggt?..eller inte?


Vill bara uppmärksamma den "nya" trenden fjäderextensions, jag gillar fjädrar, har dock inte fastnat för den här trenden med några tunna skräpliknande fjädrar i håret, tycker inte det är så snyggt faktiskt. Däremot skulle det vara cool med en grupp som är fästa i en clips el nåt. MEN det är viktigt att det inte är olagligt, att det tas fram på ett oetiskt sätt. "Snor" en text från killercolours blogg:

"Du har bevisat att man kan älska smink, och Beauty –industrin (mer eller mindre), utan att nödvändigtvis tulla på etik och moral.

Nu behöver någon, med makt – t.ex. du, ifrågasätta trenden med att sätta fjäder-extensions i håret. De vackraste fjädrarna går inte att ”odla”. Flugfisket har blivit satt under lupp sista åren, som tur är, och många aktörer har blivit fällda för att ha handlat med utrotningshotade fåglar. Ska de sydda ”flugorna” hamna i håren på kvinnor och män nu? Jag tycker att vi måste kunna säga nej och stopp.

Fjädrar är allra vackrast på sina ägare dvs. fåglar.

Sätter man in fjädrar/extensions måste man få klargjort varifrån fjädrarna kommer ifån och att det inte är en utrotningshotad fågels fjädrar man har i håret.

Meh. Sorry för neggigheten. Men denna gång är det viktigt."

2 kommentarer:

Lotta sa...

Håller med helt och hållet angående etik och moralen! Har läst din blogg länge nu men det här är fösta gången jag kommenterar, tycker det här är viktigt! Har reagerat på fjädertrenden. Jag tycker det är snyggt och var påväg att köpa örhängen på cubus med fjädrar, men kassörskan kunde inte svara på var fjädrarna kom ifrån eller om de var äkta eller inte. (vet inte om det finns fakefjädrar). Keep up the good work med bloggen! Gillar den:)

Lizz sa...

Tack ;)