tisdag 6 oktober 2015

Vänner

Jag har fått ett otroligt bevis på att jag har så många vänner, underbara varma goa vänner. Det betyder nog att även jag är en bra vän...
Jag har alltid sagt och tänkt att jag har inte så många vänner, få, men de jag har ligger mig så nära, kvalitet ist för kvantitet. Så har det ju varit, men ser jag tillbaka är ni mer än en handfull.
Mina ögon har öppnats. Jag tänker ofta, faktiskt genom hela livet på mina nära vänner jag haft eller har. Men nu vill jag slå ihop dom till ETT. Jag HAR er.
Men det här paketet som jag nu vill kalla "ETT" är mitt livs vänner, några från 3-7 år gammal, någon från 5-15, någon från min tonår, någon från 15-25, 17-40, 23-35 och de från "nyss". Jag har så mycket roligt att minnas från min barndom och ungdoms vänner, hur skulle jag klarat mig utan er!
Ni är så värdefulla och har tagit mig igenom en rufflig men härlig tid med kärlekssorger & problem, fester och äventyr. I den personlighet jag är idag kan jag hitta pusselbitar av alla er, jag har formats så mycket av er.
Det finns uttryck hos mig som kommer från dig, det finns rörelser, det finns åsikter och insikter.
Visst pratar vi alla nån gång om tillfällen som vi delat, jag berättar gärna om att "vi gjorde ditt å datt".
Jag har fått så många fina brev, bilder, tankar och kärlek under de här veckorna.
Ni "gamla" tittar fram och jag blir så glad, jag vet då att jag betyder lika mycket för dig som du för mig, även om år har gått.
Fantastiskt att det kan bli så, att det visar sig.
Så alla ni som inte har drabbats av något väldigt allvarligt, känn efter i hjärtat, de som du är tacksam över har funnits i ditt liv, är även tacksamma för dig.
Du är omsvärmad av kärlek även om man inte alltid kan se eller ta på den.
Det här är också en del i att man förändras som människa genom att vara med om det här.
Livet blir större, viktigare och mer kärleksfullt.
Jag lutar mig mot allas era axlar, er jag pratar med varje dag och er andra jag nu vet att jag får styrka och kärlek ifrån.

Tack, evigt tack.8 kommentarer:

Sara sa...

Finaste Lisa. Vad glad jag blir att höra att brevet nått dig och att det berörde dig. Du har varit en fantastisk vän, och jag är övertygad om att du fortfarande är det även om livet kom att skilja oss åt lite p.g.a att jag flyttade från Luleå till Örebro och att våra intressen delvis gick isär. Jag gillar din idé att bunta ihop och kalla alla de vänner du haft genom livet för vänner som du fortfarande HAR. För jag är definitivt fortfarande din vän! Tänk att all den tid som man levt så stannar det som betyder något kvar. Mycket som jag har upplevt genom livet har jag glömt, men den vänskap du och jag hade kommer för alltid sparas på en speciell plats i mitt hjärta. Nu kämpar jag med dig, varje dag genom denna tuffa tid i ditt liv. Största kramen till den finaste vännen. Älskar dig jättemycket! /Sara

Helena W sa...

Så himla fint skrivet Lisa...

inger sa...

Vilka fina ord, Lisa. Känns att de är äkta från ditt hjärta. Jag följer dig varje dag och kommer ihåg dig i mina böner. Ett ord i Bibeln som har betytt mycket för mig får du nu:
" Du, Gud omsluter mig på alla sidor och du håller mig i Din hand." Känn dig omsluten. Kram från Inger 💗

inger sa...

Skickade ett rosa hjärta men det blev nå'n annan konstig symbol?!

Mary Sane sa...

"...känn efter i hjärtat, de som du är tacksam över har funnits i ditt liv, är även tacksamma för dig."

Så vackert skrivet Lisa! Väl värt att tänka på.

Kajsa Fredriksson sa...

Hej Lisa. Massor med styrkekramar jag beundrar dig så Lisa vilken underbar människa du är och tänk att jag inte sagt det förut när jag suttit i din frisörstol utan något händer och då.... nu har jag sagt det och det kommer från djupet av mitt hjärta. Jag vet att du kommer greja detta galant med hjälp av dina nära och kära och framför allt dom fyrbenta. En stor stor kram kram fylld med styrka och kärlek från en gammal kund och framför allt beundrare. /Kajsa

Helena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lizz sa...

Tack alla ni! Varför finns det inte ett större och mäktigare ord än TACK?! Jag har så mycket kärlek runt mig att jag är överväldigad helt otroliga ord här, tack igen å igen!