onsdag 7 oktober 2015

Igår

Tisdag var det ju igår, jag hade först en träff med läkaren, där fick jag mer svar.. vad det gäller frukt och grönsaker kan jag äta om det går att tvätta OCH skala, så det öppnar ju lite mer möjligheter.
Sen förklarade hon igen varför hon ger den tuffaste och längsta behandlingen, jag har en sällsynt typ, på många sätt, inte bara för att den är "trippelnegativ", visade sig i det stora provet att det är ngt "nytt" som jag ska få träffa en specialist senare för att få veta mer. Inte som gör det farligare än vad det är, men vad det gäller framtiden och vilka beslut vi ska ta för det. Hon säger att det är för att vi ska vara säkra på att det här inte ska få dyka upp igen.
Hon vet inte om det finns cancerceller på andra ställen i kroppen, isf dödar vi även dom med den här behandlingen. Ovisst att inte veta mer för mig, men det kan jag inte göra ngt åt. Jag har ju haft så mycket problem senaste åren så nu sitter min hjärna och funderar på det ena och andra.
Jag är ju på en 5:e del nu så det går framåt. Igår fick jag en "vanlig" dos, den ska väl inte knäcka mig lika mycket som förra veckan MEN jag ska idag få injektionen som ska sporra mina vita blodkroppar (annars fixar jag inte det här, så det är viktigt) sen 4 ggr till den här veckan. Idag ska sköterskan visa oss, sen ska "dr Tomas" ge mig dom hemma. Hört att dom kostar 10000 kr st, igen tacksam för försäkringen. Detta kan bli ngt som jag förmodligen måste få jämnt. Det ska vara smärtsamt för det gör att skelettet sväller och värker mycket. Jag inbillar mig att jag ska klara det bra då jag har och har haft otroliga smärtor i ryggen i flera år. Nu till exempel är min rygg ett helskotta, det beror såklart på keramiken, för så fort jag lyfter mina armar framåt och sitter så ngn timme och jobbar så "dör" min bröstrygg,  så pass att jag måste typ stå och äta när jag kommer hem och sen ligga.
Jisses vad jag har bara tråkigheter att prata om här. Tänk om jag bara fick skriva om hur roligt jag har, hur frisk jag är och hur mycket kul vi upplever här?

Ni får följa på min resa, från nu och över tröskeln till det fina och förhoppningsvis friska som finns i min framtid.


8 kommentarer:

Anonym sa...

Men sen, när allt är över. Då kan du skriva om allt som är underbart i livet ;)
Nu måste det få vara precis som det är.
Jag tror INGEN som följer din blogg förväntar sig idel solsken i din storm <3
Det måste få storma. Kom bara ihåg att du kan vara stormens öga, om du förstår
Bakom smärtan, i vilken form den ån kommer så finns bara unconditional love. Stay strong, connected to the divine...
Gud finns inom dig :)
Du fixar detta!

Helena sa...

alla har perioder i livet när det känsn som pest och pina, sorg och glädje, du blioggar om dina vardag, dina tankar och i den finns jut nu denna cancer så då är det det du kan skriva om...gumman det låter både positivt och negativ i mina öron det där läkaren sa. Bra att dom tänker att medecinen ska ta bort de som kanske finns i andra delar av kroppen, om det finns nåt. TUngt med behandlingen som sväller ditt skelett...men den måste bort...negativt ord med måste..men i såna här fall avänder jag det gärna...måste bort....du är kämpar på bra ycker jag...men jag förstår att du försöker skirva om det på ett positivt sätt, kan bara ana att inom dig finns så mycket mer som vill hellre skrika....gråta, vara arg och förbannad....tänker på dig Kram

Helena W sa...

Såklart det finns en framtid där du kommer att vara frisk, det vet vi alla och du är på väg dit, det finns inget annat, massor med styrkekramar från Stockholm!!

Mary Sane sa...

Skriv om det du vill och behöver skriva om. Vi finns här, genom allt. Kram.

Lizz sa...

Så tänker ja, omordet "måste" har försökt öva mig i att byta ut det mot "vill" som jag fick tips av en läkare för några år sen. Det är lättare sagt än gjort. Nu är jag dock ETT med det ordet vad det gäller det här. Tack fina ni för stödet, jag känner att jag har en stark mur bakom mig som håller mig uppe. Kram <3

Lena sa...

Vi vill gärna läsa om både det jobbiga och det trevliga. Kämpa på.
Varm kram från Lena i Alvik.

Tezz sa...

Vi följer dig på din resa Lisavännen ♡♡♡
Byta ut måste mot vill - tycker jag lät bra!
Jag är så glad att vi lever i en tid där cancerforskningen, såsom mycket annat också, har kommit långt. Jag är så glad att du kommit under behandling så snabbt!
Å precis som du skriver, eftersom du gått så länge med så mycket värk, kommer du klara det här med din kämparglöd!
Måste gå igenom det för att bli frisk.
Vill gå igenom det för att bli frisk! ;-)
Stora varma bamsekramar! ♡♡♡

Tezz sa...

Vi följer dig på din resa Lisavännen ♡♡♡
Byta ut måste mot vill - tycker jag lät bra!
Jag är så glad att vi lever i en tid där cancerforskningen, såsom mycket annat också, har kommit långt. Jag är så glad att du kommit under behandling så snabbt!
Å precis som du skriver, eftersom du gått så länge med så mycket värk, kommer du klara det här med din kämparglöd!
Måste gå igenom det för att bli frisk.
Vill gå igenom det för att bli frisk! ;-)
Stora varma bamsekramar! ♡♡♡