onsdag 20 maj 2015

Storhandla

Det är såklart stor skillnad på att handla här och hemma i Sverige. Det finns olika affärer för de olika behoven man har, varannan månad handlar jag på Costco, är som en grossist. Allt är storpack men också lite billigare. Man köper inte för mycket varor för kylskåpet här, mer frys och torrvaror. Så för mjölk smör och juice måste jag på en annan.. 
Vad som skiljer sig mer är att det "måste" finnas, inte bara smarta och bra luncher till Vilda men även snax, så vi har det obligatoriska snax och fling-skåpet, det har man väl inte hemma, ett helt skåp bara för det? 
Sen något Tomas älskar, och visst, det är smart, är soppåsar som har doft!? Men jag kan nämna att tex dessa finns icket: fil, vaniljsocker, jäst, bra ost, tunnbröd, knäcke, falukorv, mandelpotatis osv.. Sånt saknar man. Och det är ju jättekul att ha så mycket att välja på men ibland längtar jag efter att se det jag känner igen, vanlig "svensk" mat..


3 kommentarer:

Evelina sa...

En kompis drog på IKEA för att köpa kaviar och choklad när hon bodde i LA ;D

Lizz sa...

Ja, dit åker jag oxå, för Kaviar kan jag inte vara utan ;) Sen finns det en "svensk" butik här i Hollywood där man kan hitta lite oxå som tur är :)

Jannice sa...

Älskar storpack! haha ;)