torsdag 2 juli 2015

Jummie

Tager vad som finns i skafferiet, blandar alla torra förutom torkad frukt i en stor bunke. Det blev massa olika nötter och fröer, riven färsk kokos och lite gryn. Sen värma (inte koka) ihop 2 dl vatten, 1 dl olja, 1 dl sirap (om man vill göra minsta möjliga socker så bara honung, jag tog sugarfree syrup för pannkakor som finns här) 2 msk honung, kryddor som vanilj, kardemumma, kanel. Tänkte efteråt va gott med rivet apelsinskal... Nästa gång. Blanda ihop allt, rosta på plåtar i ugn 175 grader, vänd då och då. Bränn inte ;). Förvara i burk med lock, iaf 2 v ska det va fräscht men vi har sparat längre ibland. Fick mer energi idag så äntligen detta gjort=skafferitömning.

1 kommentar:

Jankan sa...

Så gott!
Apelsinskal är nog sjukt smarrigt till.