onsdag 16 februari 2011

Festlig torsdagsmat


Älgskav med pressad potatis:

Älgkött skivat i tunna skivor, halvfrusen m vass kniv rekommenderas ;)
Champinjoner, skivade
1 gul lök, hackad
creme fraiche m kantarellsmak
viltfond 1 msk
grädde, en skvätt
salt vitpeppar rosmarin

Bryn köttet på hög värme i smör, salta, peppra, lägg åt sidan
Stek champinjoner å lök. Lägg i köttet, slå i creme fraiche, grädde och fond, lite flingsalt och mer peppar efter smak.
Puttra ngn minut.

serveras med pressad potatis, en god sallad med gurka, sockerärtor, ringla över "seg" balsamvinäger, honung, olivolja, flingsalt, och en dutt rönnbärsgele på sidan.

Vitlöksbröd:
Tunna skivor av surdegsbröd, ringla över en god olivolja och valnötsolja, pressa vitlök, bre över, lite flingsalt, 225 grader, 3-5 min i ugn.

Inga kommentarer: