onsdag 1 juni 2016

Öken

Igår gjorde vi en lång roadtripp. Vilda stannade med Violet, Iggy på kollo. Persan fick följa med.
Först mot Palm springs, det har man ju sett i serier och filmer. "Fördomen" om
att det bara bor pensionärer där har man ju. Såg vanligt folk, stan kändes ren och "fin". På uteserveringarna sprutades det en vattendimma över borden pga hettan. När vi rullade in gick tempen i bilen upp till +35 sen när vi varit på starbucks var det +40, jisses!! Vi åkte vidare ut i öknen till Slab city och Salvation Mountain. Det är märkligt att åka där, torrt, steniga berg och kaktusar. Övergivna hus och ensamma husvagnar här och där mitt i ingenstans. Vi åkte längs Salton Sea, såg väldigt vitt och fint ut på stranden. Anton googlade och läste att sjön var förgiftad sedan 70-80 talet. Det var tidigare ett mecca för rika människor och kändisar. Men ngt från industrin i närheten gick ner via marken och ut i sjön. Den började lukta tvi-vale och folk drog. Miljoner fiskar flöt upp döda. Det vita är fisk och fågelskelett. Så deppigt och sorgligt. Spöklikt verkligen. Det luktade rutten fisk oxå. Vi åkte snabbt mot Slab city. Det otroligt galna, härliga "berget" var en upplevelse jag aldrig glömmer. Såg dagen innan dokumentären om Leonard Knight som mannen heter som gjort hela berget. Han bodde där med sina katter i en trailer och hade som mission att visa budskapet kärlek till alla, speciellt från Gud då. Sån passion!

Vi åkte inte in till själva "stan" som består av husvagnar för där bor laglöst folk. Det kallas för det sista fria stället i Amerika. Säkert massa härliga typer oxå men vi vände tillbaka. Vi åkte förbi odlingar av druvor, paprika, dadlar, majs och stora ko uppfödningar. Så vansinnigt hemsk det var att se, tusentals kor som stod tätt tätt tätt i smååå hagar ute, det var maaaaassor! I den värmen!!och ingen plats att röra sig på. Äng efter äng.
Kallas säkert ekologiskt för att de stod ute... Vi körde oxå förbi kanon fina ställen på vägen tillbaka  som jag tror var bästa platsen på jorden för kor, där var det grönt och gigantiska hagar som de strövade runt på. Som att varje ko hade yta som halva Luleå typ. Det var fint att se iaf. Vi var i bilen 7 timmar, skönt att komma tillbaka men härligt att ha gjort det.

Många av dessa järnskulpturer utplacerade här och där

Fyrvägskorsning med stoppplikt i öknen? vi skrattade :)

Den "vita" döda stranden

Inga kommentarer: