Jag å min love, Yanky å hennes love ;) var igårkväll på grillkurs. Inte vilken som helst utan på Hemmagastronomi. Jag bara ÄÄÄÄÄLSKAR att kursa där, lär mig så otroligt mycket. Kvällens aha var:
- Inge olja i marinaden
- svinhög värme och hett galler så fastnar det inte
- Använd grillen till allt, för, efter å varmrätt, kakor å bröd, allt du använder ugnen till :)
- Viktigt hur du placerar kolet, mindre el inget i mitten för att minska risk för att bränna pizza, gröns å annat även när köttet har gått igenom första värmechocken.
- Värmechocka köttet, snabbt, hett, ge det en fin yta, lyft av vila i 3 min el mer, lägg på igen, fortsätt så till du når önskad innertemp. Ger otroligt mycket bättre å saftigare kött!
- Använd temp ;)
- Förkoka potatis, morötter, å andra grönsaker, ge bara sista smaken på grillen.
Svinbrackagott blev det iaf!! Jag var med i dessertgruppen, måste nu använda min glassmaskin meeer! Lyx, lyx!!
2 kommentarer:
Tack för en toppenmysig kväll :)
Mmm, det vattnas i munnen! Jag var där och lärde mig laga italienskt...Och glassen, just love it! Letar nu febrilt efter den perfekta glassmaskinen..Tips? :)
Skicka en kommentar