måndag 29 februari 2016

Sova och Oscars

Vaknade idag rätt tidigt, var så glad att jag kunde väcka Tomas med frukost på sängen, jag klarade göra varma mackor och smoothie. Sen somnade jag dock direkt och sov nästan till 13.. Jag var lite less idag, tiden går sååå sakta för mig nu. Jag har inte sett LA på 2 månader och känner mig sjuk så länge jag är skallig, trött, svimfärdig och har så här ont. Jag borde hoppa upp och jubla för eg är jag ju frisk.. Men jag känner mig nog inte frisk förrän jag är stark och "normal", då ska jag jubla. 
Jag såg Oscarsgalan, 6 tim, somnade ngn gång till däremellan. Men vi applåderade åt Alice Vikander och framförallt till Leonardo, äntligen!!

fredag 26 februari 2016

Friday

Jag var hos plastikkirurgen idag för att kolla att det är ok. Hon tyckte allt såg bra ut, jag fick ta bort ett dränage på varje sida. Skönt att slippa iaf det. De andra två ska jag ha 1 v till. Men det kändes fruktansvärt obehagligt när hon drog ut det. Slangen låg ju inuti bröstet runt alltihopa och ned till revbenen. Swosh! Huuuj! 

Vi stannade och köpte varsin stor  fruktpåse med Tajin, jag hade glömt att det var ngt av det jag längtat efter mest. I övrigt ligger jag nu som sällskap till djuren i en röra av kartonger och prylar, sen sticker allt det vita i ögonen ;)


torsdag 25 februari 2016

Varje dag

...blir pyttelite enklare. Idag har jag legat i soffan iaf. Kunnat gå runt lite mer. Men om jag väntar för länge med smärtstillande blir det fruktansvärt, då rör jag mig en millimeter i taget. Att kunna ligga i soffan ger mig lite extra styrka för då blir djuren så glada och ligger tätt intill. Det är medicin det oxå.

tisdag 23 februari 2016

Bara vila

Sängliggandes men det går bra, kollar Netflix och tar mig upp till toan ibland iaf. Tog bort 2 av 6 slangar idag så det känns lite lättare. Igår var Vanessa och Jeremy hit med blommor, ballong och en gryta soppa. Så gulligt! Och TACK till er som kommenterat här och på instagram, det betyder så mycket för mig.

måndag 22 februari 2016

Hemma igen

Lite kort bara, allt gick bra, inget i lymfarna, så nu räknas jag som cancerfri! Jag har legat 2 dygn, mest sovit av medicinerna. Ont som tusan, men lite bättre varje dag. Nu har jag kommit hem, blir sängliggande nån dag, svårt att röra mig. Fattar inte ännu att allt gått så bra... Känns nog när jag slipper slangarna och kan gå upp, köra bil osv.

fredag 19 februari 2016

Dagen D är här

Steg upp kl 4, 5.30 börjar karusellen. Själva operationen kl 9. Sen tar den 7 timmar (!). Önskar att allt går bra, att det inte blir ngt bakslag med lymfarna och strålning därefter. Vill vara klar nu, vill börja hela. Sitter nu i lobbyn för att gå in, trycker undrar de skrämmande tankarna. Detta är roten till det onda och jag gör det för mitt liv.

torsdag 18 februari 2016

Kaos

Lever nu i fullkomligt kaos, vi har ynka 2 veckor på oss att göra färdigt allt och det mesta hänger på Tomas, ensam. Jag hade igår och nu idag att hjälpa honom järnet, grundar lister och foder, förbereder så det går undan. Men pluttiga 2 dagar känns, jag får lätt panik i bröstet. Det märks att man är rätt ensam på den här sidan av jordklotet. Just nu överhopar sig ALLT. 

Fira 1 mån

Idag var det 1 månad sen. Alltså får jag nu äta vad jag vill! Yeeeey! Firade med sushi och även Tomas nyttiga shake på morgonen med kale, morötter frukt å allt möjligt. En till milstolpe! Imorgon är det dan före dan. Är jag nervös? Försöker att inte känna efter. Är mer orolig för att bli orolig. Tänker på hur det ska kännas minuterna innan. Men sen kan jag ju tänka på att om några dagar kanske jag räknas som cancerfri?! Kan inte fatta att det kanske kan vara så.. En ruskig resa som kanske snart är över.. Nåja, behövdes firas lite idag iaf, sen ska vi fira mer ordentligt.

Mitt lilla hjärta

Vilda mötte mig igår med ett hjärte-kort, en underbart fin dikt som hon skrivit själv. Sen visar hon mig idag sitt mobilskal hon har gjort... Kan säga att tårarna trillat, så rörd jag blir...

söndag 14 februari 2016

Snö, snö, snö

Har verkligen fått en stor dos snö här. Igår var jag med mamma på dan, for med henne och Gittan en sväng på Storheden. Vi åt Max burgare, efterlängtat! Sen sov jag och Lova över hos Gittan, jättemysigt. Vår kalla insnöade stuga stod där inbäddad. Ses nästa gång till sommaren, då får vi bo där ganska länge då vårt hus måste renoveras och våra möbler skeppas hem.

fredag 12 februari 2016

Brrr

Inte var det direkt det här jag saknade, i min fantasi ska det vara torrt och -3 grader, inte snöstorm och drivor över vägarna. Jag har turen att låna Lovas bil i helgen (då hon ännu inte har kortet) men att skrapa rutorna 7 ggr på samma dag?! Jag har inga vinterskor heller så strumporna är sjöblöta, men en svinfin och varm jacka (Ralph Lauren) hittade jag på söndagens fleamarket. Jag och Lova sov ut lite hälsade på mamma och sen skjutsade jag henne till praktiken på sax & maskin (jo, hon traskar i mammas fotspår) stannade lite, surrade och fick semla. Ikväll sover jag hos syster i Alvik, myspys! Godnatt på er

torsdag 11 februari 2016

Lite crazy

Jag ville ju hela tiden, men visste inte om jag skulle kunna... Men det gick, el jag chansar. Flög till Lovas 18-årsdag, överraskade henne. Det blir en kortis, den får gå till Lova och mamma, er jag vill men kanske inte hinner se den här gången tar vi igen till sommaren, puss!

söndag 7 februari 2016

Fynd

Ja, den här "ovalia"-stolen var ju bästa på länge, vilket kap. Nu tror jag nog att det inte är det "äkta"... Men har ingen aning faktiskt. Utgången kan ha varit det men den är upprustad. Sen lite smått å gott. Allt i tanken för huset i svartöstan :).
(Den visade sig vara den äkta av mr Larsen, så vi la 1/5 del av priset dom tar på Bukowski)

fredag 5 februari 2016

Skål!

Sommarvärmen börjar komma!! 25 grader idag. Inget spår av tumören på ultraljud, glad dag idag!

Ny å fräsch

Med ytterligare amerikanskt blod i kroppen ska jag nu bli pigg å gla igen! Jag är redan glad, 5 timmar i världens tråkigaste rum på ett typiskt amerikanskt sjukhus, slipper det igen.  Imorgon ska jag göra ultraljud för att exakt veta om ngt är kvar i bröstet, det känns spännande. Sen ska jag träffa min kirurg en sista gång innan op. Tilld söndag får jag hålla mig hemma, greja med målningen. Söndag ska vi på fleamarket, det var ett tag sen, såå kul! Då har vi bestämt att jag inte är så infektionskänslig ;). På måndag ska jag tillbaka där jag fixade mina ögonbryn, dom är snyggt gjorda men supermycket ljusare än jag ville ha dom så hon ska fixa det. Jag har iaf haft en bra guidelinje att måla efter men vill ju slippa måsta måla. Kram på er!

onsdag 3 februari 2016

Ditt, nu, framtiden och datt








Det blir imorgon, tänk vad tacksam man ska vara till blodgivare, för att gå för länge så här, även om jag inte nu är i lika akut sits som ngn som tex varit med om en olycka, så blir det livshotande senare. Jag är lite korkad, jag vet, men jag har aldrig kunnat vara blodgivare för man får inte vara det om man tatuerat sig inom 6 månader och oftas har jag ju gjort det, Selfish!
De vita blodkropparna gör man ingenting åt, de ska tydligen återhämta sig själva nu men bara hålla sig från folksamlingar, sjuka människor och bakterier. Jag är ju tyvärr svag tills imorrn, så idag blir det lite att ta det lungt, men guuuu vad jag är less på det. Vill så gärna hjälpa Tomas, iaf med rensning. Han är inte besvärad, tycker mest jag ska bara ligga å se tv ;).
Annars då, imorse pratade vi en lång stund med Dennis medan vi åt frukost (vi pratar med honom varje dag en stund iaf) det var så mysigt, han är så härlig, knasig och underbar. Gud vad vi längtar efter barnen! Dom kommer ju hit i slutet på mars och ska vara här 10 dagar, så det är toppen, då har det gått 5 veckor sen operationen och jag borde vara uppe som vanligt, tom kunna börja träna.
På tal om träna, jag är ju den som är en periodare, inte så att jag nånsin hinner bli i form, bara tills jag inte ser ngt resultat ännu, dvs 1 månad :D. Men gode gud i himmelen, nu ska jag ge det till mig själv och min kropp, jag visualiserar på mig själv vid målet som jag sen ska hålla. Pepp, pepp till mig själv, det är aldrig försent!
Jag ska börja med 60 dagar, då kommer jag se och känna lite resultat, och då är det väl så "roligt" som alla pratar om...

Kuriosa: jag 15 år sjöng "Again, again´s got a headache"

Å jo

Allt var skitlågt, vita OCH röda blodkroppar. Hoppas på transfusion imorgon och att boosta de vita, för annars blir jag isolerad snart, uääääähä!

tisdag 2 februari 2016

Vampyroffer

Allt är bra men sitter nu och väntar på provsvar, vi å läkaren tror jag behöver en till blodtransfusion. Jag är yr och lixom utsugen i huden, spec i ansiktet. Jag dricker mycket vatten men det spelar ingen roll om blodet är svagt. Det känns ok, ingen fara. Men som den där "pavlons klocka" så får jag kräkkänslor av denna miljö så det känns inte kul. Tvingar mig att tänka på annat.

måndag 1 februari 2016

En glad bra dag

Vi åkte iväg på tatueringsmässa i Pasadena, den var inte jättebra men lite roligt att se "jämlikar" :). Är alltid så, när vi är på mässor känner jag mig som hemma, som att vi alla är från samma planet. Tomas hävdade att jag skulle se skitball ut i mitt kala huvud här, men nää, avskyr den. Om nån månad, yes! Vad stenhård jag kommer se ut! (Om man får säga så)

Ala Hollywood

Gick in på en antikaffär och såg sååå coola saker, svindyrt men som ett museum att se.
Michaels autograf från en thriller fest!!

Smycken från kult-Dynastin

Prääärien <3 br="">

Så mycket från Titanic!


å nostalgi!