torsdag 30 september 2010

Nästa sommar


... kanske, kanske ;)

onsdag 29 september 2010

En förälders jobb är aldrig över...


Ett föräldraskap tar aldrig slut.
Jag sitter och ser en stund på Dr Phil....
En dotter (vuxen med egna barn) som konfronterar sin pappa.
Han har behandlat dom två syskonen olika och vad jag förstår svikit henne ngn gång för många år sedan, tror det handlar om arv, förolämpningar och annat, jag vet inte hur men dom ska nu "återförenas"..
Han sitter och ser väldigt skamsen ut, säger att han gjort saker han ångrar, att han saknar hennes och barnbarnens kärlek, att han vill ha tillbaka sin "ögonsten"..
Hon är sååå bitter! hon hackar och hackar, hon är djupt sårad, otrolig sårad ..det syns tydligt, hon skakar...så tydligt att Dr Phil ryter till och iställer "skäller" på henne.. Vad vill du? släpp det, livstidsdöm honom inte, ta chansen osv..
Jag ser pappan, han har åsamkat stor skada, och det kan hända vem som helst, att vi gör skit vi ångrar, men han säger ärligt förlåt, och jag tror på förlåtelsen, den helar även dig själv.
(inte nu brott, det ger jag mig inte in på)
Nu vet jag ju inte hela turen, jag kom mitt i men jag började tänka..
Där sitter dom, han gammal och hon medelåders..
Det är så känsligt mellan dom, spänningen är maximal.
Men han är pappa..och hon en dotter, han är hennes förälder för alltid!
Man har gett sig in i leken och den är på livstid! Ansvaret släpper man aldrig, att skydda, stötta och ge kärlek.
Oavsett om barnen blir vuxna, oavsett hur man tidigare haft det så är det alltid ett föräldraskap.
Jag är 35 (snart) men en del i mig är ALLTID ett barn, nåns barn... Jag är vuxen, jag är själv förälder, men även jag har behov av en förebild, en stark pelare, en som bevisar att jag är viktig...eller två förresten, två föräldrar..om båda lever, så länge vi lever .
Ofta är det tyvärr så, att om ens barn har egna familjer och blir vuxna så har ansvaret långsamt glidit över hos barnen, kontakten, ansvaret, att vara dem som beter sig moget..eller hur?
ngn måste ju känna igen sig?
-Du ringer aldrig!...
-jo, jag ringer, kanske inte ofta... men ringer du?
Alla föräldrar är ju i sin tur också nåns barn och har en historia som format dem, men kick ass och gör det bästa ni kan för att vara..att ALLTID försöka vara.. en himla schysst å bra FÖRÄLDER, överös med kärlek, stöttning, intresse och beskydd. Alla barn har rätt till det så länge de är någons barn.
Och det är vi även som vuxna.
Jag ska alltid vara förälder åt mina barn.
Behövde bara säga det....

Farväl sommar tills nästa gång




Ok, jag ger mig, man kan ju inte hålla på att deppa ihop längre för att sommaren är över, den kommer ju TILLBAKA :). Nu tar jag sikte på nästa stolpe å de är ju JUL :D. Ni som känner mig vet ju hur (kanske inte alltid så sunt) julgalen jag är. So, bye bye, sommar, du var trots din brist på värme väldigt rolig och skön stundvis. Jag ser fram emot nästa gång, då ska jag se till att vara redo och superoff så jag bara kan störtnjuta av den så länge det bara går. Och våran bästa investering hittills är ju "Dirty Diana", våran underbara oas i Gäddvik, vicken sicken tur vi hade som sprang på det!


So long Summer.......å heelloooo Christmas (med liite creepy, lätt galen röst).

Volbeat!!



Är så galet bra!!! Shit vad jag flyger fram då jag har nya skivan i lurarna, måste dock hoppa över en stackars låt (Evelyn) som inte riktigt är min "tekopp", gjort ett tappert försök faktiskt... Men annars genialiskt!! :D
Å sketans! jag hade en biljett nu när dom spelar i Luleå men är ju i London, inte helt tokigt alternativ men ändå lite småsurt!

tisdag 28 september 2010

NY fruarna slår mig ur soffan

Alltså, det är så knasigt så man nästan skäms själv :D!
hon längst till höger, vicken...ja.....hahaha
Nu känner jag mig väldigt elak..så jag måste säga, vilken intressant originell människa (My goood!)
Jag är först att erkänna att jag bara älskar dom här "fru"-programmen, vilken verklighet..?! Och en liten del i mig hade inte tackat nej att leva lika..i ett parallell liv, men jag hade INTE varit så...öhrm...intressant

I mina drömmar


..bor jag här, såklart i Kalifornien ;)

Vakna med hjärnsläpp


..är ju inte roligt!
Inte om man har en dag med soloarbete där disciplinen ska infinna sig på högsta nivå.
Nä, imorrn blir det andra bullar bakade, upp å hoppa sockerloppa!
Jag har haft typ 1 grad feber i 2 dagar, för lite för att vara sjuk och för mkt för att känna energi... vad är det? mysko..
Idag har jag varit på ansiktsbehandling, hade en inbokad sedan länge. Jag är ALDRIG på en ansiktsbeh med hela paketet, massage, scrub, ånga, porklämmning (aj), mask, plock, färgning, insmorning, massage igen...mkt nice! jag känner mig som ny, ska nog ta en till innan jul.. måste juh vårda gammelhyn så man inte blir skrövlig å skitig ;)

måndag 27 september 2010

önskningar




Ett inte helt oviktigt framsteg skedde på planet till London, Jag och Tomas kom halvvägs på den låååånga linjen, halvvägs närmare varann att komma överrens. Nu är det bäst jag skyndar mig att säga det så att inte Tomas backar tillbaka ;)
Jag vill ju gärna ha en stor hund (oxå) som sällskap till min lilla, el nä...men det saknas en stoor lurvig famn här hemma. Jag vill ju helst ha en new foundland, Tomas en grandis (Utifall att bara!!) jag vill ha STOOOR hund med päls, Tomas STOOR hund med så lite päls som möjligt... så kom vi överrens, han kunde faktiskt tänka sig (OM utifall ATT) att en irländsk varghund skulle vara ok, och för mig är det MER än ok :). Dessa hundar är ju sagoväsen!! varelser, inte hund bara. Märkliga, vackra och fantastiska!
Så nu..ja vad händer sen? vi har en bit till att gå innan vi nås, jag står iofs på mittlinjen och väntar..det gör jag, och våra barn me.. Blink Blink Love! Och morsan skulle bli "jätteglad" att få ha en stor vovve som lyfter upp bordet på sin rygg igen, ha ha.

Söndag hem igen


Nu saknas mina små å stora där hemma. alltid kul att åka, men bättre att komma hem igen. Faktiskt så chillade vi, packade i lugn och ro, åt en god brunch, var i goood tid till flygplatsen, vuxet å moget. Taxiresan tog svinlänge, en olycka gjorde att dom stängt av vägen under en tid.
John åkte på en rejäl sjuka, han hade hög feber och mådde fruktansvärt, jag kände mig maktlös att bara se på. Usch! hemskt att resa så dålig...
Hemma seeent på kvällen, låg i säng vid två..megatrött, tur att jag inte börjar förrän 11 imorrn.
Snart ska jag tillbaka igen, då med min Jannice på mässa ala hår. Ska bara vila nu och ladda Londonbatterierna, försöka jobba in lite stålar nu då ;)

restaurangpics





"Fifteen"






Maaat, mmm mat! 4 rätters, nice, nice. Se och dregla!

Saturday in a little pain





Idag är det dags, nu ska hakan märkas, vaknar med kalla fötter men det sitter bara i tills jag kommer till sans :).
Nä, det här ska bli kul!
Får en kick ass tattoo om jag får säga det själv! Svinnöjd!
Jag kidnappar några pojkar och vi flänger runt på stan medans Johnnie blir tattuerad i våldsamma 5,5 Timmar, stackarn.
Han är riktigt spak men hänger ändå på nu när vi ska på Jamie Olivers restaurang "Fifteen" ikväll.

Fredag in Londoncity





Nu börjar mässan, vi träffas diciplinerat kl 9 som varje morgon, klara för att äta frulle på "pret a manger", idag är det viktigt att vi är i tid, mässan öppnar 11.30 för dom som har förköp, vilket vi hade, men den kön kan bli ofantligt lååång den oxå och vill man ha en chans att få en tid (om man inte förbokat) så är det bara vackert att stå och vänta..
Det spöregnade såklart, vad annat ;), vi delade 5 st på ett liitet hm-paraply, det måste sett gosigt ut :).
Jag hade en plan om än impulsiv sådan. Jag har smått snackat om att jag ville göra en script, har ju en förkärlek till det, visste inte var och vart bara och det kan ju vara vesäntligt ;)
Fick en ingivelse om ett under hakan skulle vara coolt och i taxin på väg dit föll texten "my Girls" som från en klar himmel. Vi rusade in smådesperata, Tomas har koll på vem som är bra på vad, alla där är ju bra, men en script snubbe skulle det va´!
Tim Hendricks hade redan en stor klunga runt sitt bord, men Dan Sinnes, en österrikare fick det bli, han är grym på just detta, men det skulle bli på Lördag.
Vi alla, utom Anders, fick bli tattuerade, så mkt lyckliga var vi!
En liten tur moallena hann jag nog smita iväg idag oxå, om jag inte minns fel ;) mässan har ju sjukt coola saker, men en jättegod godispåse kan jag bara SE på och bli mätt...om man kan säga så. Hela min garderob trängs ju av stencoola tattoo t-shirts men jag är lite mättad..

The next..





Torsdag, ja då skulle här på tivoli ala crazy bananas "Thorpe park" http://www.thorpepark.com/, men det var heeelt för crazy för mig, antingen the rollercosters from..ja, ni vet, eller babykaruseller. Nä, det slutade med att en stackars hare som jag fick stå i regnet och hålla grejjer, nä, det var svinkul att faktiskt bara SE dom åka, jag fattar inte att man vågar!! Helt galna banor, jag önskar verkligen att jag vågade. Jag smet nog in ett tag på stan igen efter det om jag inte minns helt fel ;)

Första dagen


Tillbaka från London, impulstattuerad (svinnöjd) småshoppad (ja, faktiskt, i mina mått mätt) tröööött, småfebrig.

Men det har varit grymt mysigt, vi kom fram på Onsdag eftmiddag och jag kände bara att vara i London, veta att stan är öppen..ja, de ä ba å ÅK!! kunde knappt ha tid att dumpa grejjerna på hotellet, svishade in till Oxford cirkus på två röda med en svans av mindre men ändock 4 förväntansfulla killar. Jag lämnade flocken,in i dimman, såg att det skulle vara öppet till 21, så jag proppsade på att vi inte skulle ses förrän då...
Kan säga att dom hann HELA oxford street på 2,5 tim! och jag ? 2 floors av 4 på Topshop...bara..he,he. Sån är jag
Massor av mina pengar gick åt till första kvällens shopping av coola örhängen, thats my thing (å last), vi skred in på ett steakhouse nearby, åt stora fileer, härligt efter en strapats som denna..

tisdag 21 september 2010

Nä, nu drar vi!


Wihooo!
Äntligen ska jag/vi få fara ut å resa, SOM jag längtat! Kommer vara gone ngr dagar, men ses efter helgen.
Riktigt mkt kärlek tills dess!
Puss!

Godmorgon alla underbara



..vänner å andra.
Igår somnade jag på spikmattan, 2,5 tim vaknade och skulle upp på toa. Mkt märklig känsla, hela värden snurrade (hade tagit 1 paraflex/muslekavslappn oxå) Kombinationen var inte att rekommendera om man säger så, jag fick ta sats, och rusa så fort så jag inte skulle ramla i soffan på vägen ;). Det måste ha sett väldigt rolig ut, haha. Effekten sitter kvar lite nu på morgonen, hoppas det försvinner snart.
Jag ska jobba idag, sen fixa lite nails, och gå till Marja för massage, hon är inte mysig men grymt bra! Måste vara hyfsat fit for...London, så det inte sucks för att jag har skit nånstans. Hade bokat naprapaten igår, men hon var sjuk, synd, jag tyckte jag hade så bra planering för en gångs skull. Nåja, jag får förlita mig på Marja, å spikmattan (lite lagom)...
Nu ska jag först skjutsa Dennis till musiken innan jobbet, ses sen, so long!

måndag 20 september 2010

Da Timbaland


Har tänkt på en sak.. ALLT han rör vid blir guld... Nice för honom...
Men det är störtskönt att lyssna på brackahögt..å allt är bra, rätt igenom!

Skallebang, Skrotskelett v/s vadå?


Jag har alltid skallebang, lite smått ibland å megahårt ibland, men sällan utan...så himla less på det....som toppen på min ostadiga ryggrad...
Vi snackade smärtor å sjukdomar idag på jobbet....
Är det ngt jag kommit fram till så är det att jag är så himla tjurig å dumt envis att jag får bara skylla mig själv. Den situation jag lever i är mitt eget fel..jag har fått alla varningar och största mega larmsignalerna man kan få för länge, länge sen,och vad gjorde jag? tog på mig största solbrillorna och hörselkåpor och ångade vidare...
När jag möter "likasinnade" som sitter i samma "stol" så är vi alla likadana, lika himla tjuriga å korkade.
Jag är inrutad, fastmejslad i min egen kropp och mina egna smärtor, jag har så himla svårt att sätta det först på priolistan, hur gör man? För jag vill ju vara den jag var förut, 1000 järn i elden och energi på maxnivå...
Men njää, det blir nog inte så.. kärring!! (till mig själv) så himla less på att vara skrot.
Oki, sorry för ömkande inlägg, behövde bara spy ut lite... och varna andra att LYSSNA på sin egna intelligenta kropp! annars blir det kortslutning allover...

söndag 19 september 2010

The shop


of the shops, Topshop London, the shop, top of the shops!! å snart står jag utanför portarna och har flera timmars julafton framför mig in i min "dimma"..mmmm

Val å annat idag då..



Idag har det varit soft, sov superlänge, efter att ha gått upp tidigt och kokat gröt ;).
Gjorde mitt val, även om jag var liiite småförvirrad in i det sista, men precis innan och nu efteråt känns det helt rätt.
For med vackerTomas och lilla gullVildis in till stan, fikafrossade på bo:s, köpte en bodybutter Mango mmmm.
Klippte till en Londonfräsch frilla på Tomas å färgade litte.
Ikväll har vi rensat skor i hallen, skulle kunna tro att vi fick iväg 20 par (!!??)
Joo, jag gjorde mig själv en dundergod middag idag (ingen annan ville ha samma).
Kokta, gratinerade rödbetor med chevre, valnötter å honung.
Nu ligger jag här en stund, kollar valvakan, smarrar jag karra igen men är inte egentligen sugen alls, när ska man sluta med sånt?
Imorrn jobbar jag hårt, får en tand slutfixad, föräldramöte å det bästa av allt, hela familjen samlad igen :).
Puss!

lördag 18 september 2010

Bredäschlad ;)


Fräschat upp min iphone idag med Adam Tensta, Eminem, T.I, Timbaland och han Jace Everett.. mysigt. Min musiksmak är bredare är bredast ;)

Lördag, regn å lättja


Lördag, sova ut till 10, se klart filmen vi försökt se 4 kvällar, smoothie, hårdbrömackor me korv å senap, skön start på dagen.
Tomas ut ur huse till stugan för att snickra, jag kvar me Vildis å kompis.
Plättstekning....är smålat.
Måla, icke måla? det är frågan.....
Seg, glass sugen (blev ingen igår).. Passiv...gillas icke.
Nä, om man skulle ta och lyfta den där penseln, kan ju va kul...? ;)

fredag 17 september 2010

Bad things....


I wanna do bad things with you.
When you came in the air went out.
And every shadow filled up with doubt.
I don't know who you think you are,
But before the night is through,
I wanna do bad things with you.
I'm the kind to sit up in his room.
Heart sick an' eyes filled up with blue.
I don't know what you've done to me,
But I know this much is true: I wanna do bad things with you.
When you came in the air went out.
And all those shadows there filled up with doubt.
I don't know who you think you are,
But before the night is through, I wanna do bad things with you.
I wanna do real bad things with you.
Ow, ooh.
I don't know what you've done to me,
But I know this much is true: I wanna do bad things with you.
I wanna do real bad things with you.

Jag var...





"She Hulk".
När jag var liten var jag gärna stor, stark, å grön! Min superhjälte över alla. Hon finns kvar därinuti....har inte synts till på lååång tid.. Nu när all världen orättvisor ibland slåss emot henne spricker kläderna i sömmarna... Hon hinner oftast in i en mörk gränd, sväljer ilskan och sorgen... En del tror att hon inte finns mer och en del vet inte att hon funnits. Men när hon var liten i mig.....var hon stor, stark, arg å grön....

Sprak å fest å färg









i vårt Fraggelberg! Det här är lite skwit från min childhood.... :)